Over

Hallo, ik ben Anneke Schelfer-Haagsma, woon in Neede en ben geboren in 1961 in Witmarsum. Ik heb van kinds af aan altijd veel getekend en had wel naar de kunstacademie gewild. Uiteindelijk durfde ik dat niet aan en er volgde een roemloze carrière op kantoor en daarna als fulltime moeder.

Toen het moederen wat minder intensief werd, heb ik het tekenen weer op gepakt. Ik had echter de neiging om de tekeningen realistisch te maken en dat is niet het doel wat ik na streef. Ik zette mijn zinnen op aquarelleren. Met een aquarel moet je accepteren wat er soms onverwacht gebeurd, dat is soms vervelend maar ik hou er ook zo van. Corrigeren is nauwelijks mogelijk en je moet op tijd stoppen met schilderen omdat het speciale doorschijnende van de aquarelverf anders verloren gaat. (een uitdaging voor een perfectionist …………….) Het is echter ook een praktische techniek, want je hebt weinig materiaal nodig. Dit past bij mij, o.a. omdat ik het milieu zo weinig mogelijk wil belasten. Om die reden ben ik ook altijd op jacht naar herbruikbare lijsten in de kringloop.

Ik heb vanaf 2011 les van Sigrid Verbruggen. Zij weet me altijd weer te inspireren en te motiveren als het even niet wil lukken.

foto anneke schelfer haagsma